Yangın Merdiveni Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Hiç küşüm namevcut ki yangın felaketi, sene içre güç kaybına ne olan en makro etmenler arasındadır. Yangın felaketi olabildiğince kısa bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem emanet hem de emtia yitirilmesine illet olması ile bilinmektedir. Özellikle de mualla strüktürda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında kişi ve finans kaybı geriış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel hava anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya yakın birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları bâtınin bu menteşelerin sağlıklı çaldatmaışması ve bapyı geri kapatması gerekir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek yürekin mutasavvertır.

İnsanlar aracılığıyla kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın yahut başka evgin durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını esenlayacak ehliyetli kaçış yolları ile donatılır.

Yangın kapıları özelliklerinden en önemlisi yayımcı ki alevlere karşı dirençli olmasıdır. Belirli bir ısıya denli dayanıklı olan yangın baplarının insanoğluın hariçya çıkmasını esenlayana denli dayanması çok önemlidir.

Makul yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu söz konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları vazgeçme buyurmak güçlük ve güvensiz olacağı dâhilin yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin kesik, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini yapmak amacı ile yapı midei veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Alelade bir yangın, tabii facia ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da çatı dâhili merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Genel amacı insanoğluın binayı muhatara görmeden ayrılma etmesi olan kapıların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri makam allıkır.

ve kontrolleri örgülmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde bile buna son merhale nazarıitibar edilmektedir. Medyaya yansıcanip ve yangın bapsı nedenli yaşama kayıplarının olması bu konuya neden örutubet verilmesi gerektiğinin en önemli soyıtıdır.

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Kapının güzel duyusal kuruluşsı ve dilek edilen aksesuarların kullanmaı fiyatı doğruca olarak etkilemektedir.

 Bir gestaltda yahut katlarında mevcut her kullanıcı bağırsakin, vesair kullanıcıların kullanmaında olan odalardan yahut mekânlardan vazgeçmek zorunda lafınmaksızın, yangın kapısı bir çışitaa veya çıkışlara elden ulaşım sağlanması gerekir.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde biricik kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Kaçış bağırsakin kullanılmasına icazet maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en ensiz basamak genliği, konutlarda 100 mm’den ve sair bünyelarda 125 mm’ den az gayrimümkün. Her kaçış merdiveninin her iki beraberinde cidar, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *